Chefs Experience :: O noua provocare culinara in Bucuresti

chefs-experience-2

Mereu sunt in cautari de restaurante noi, de experiente de neuitat in materie de mancare. Cu ceva timp in urma, mai exact la inceput de luna august, impreuna cu my partener in crime (Alina), am decis sa incercam noul restaurant de pe Floreasca 55 , Chefs Experience. Inca de la intrare, restaurantul te intampina cu un design industial, dar totodata primitor. Mobilierul, creat special pentru restaurant, iti imprima o dorinta de revenire prin ambientul placut si calduros, simtindu-te de fiecare data ca acasa.
Fiecare vas in care era servita mancarea a fost facut manual de catre mesteri olari din Piscu, zona cunoscuta pentru olarit.
Cel mai mult mi-a placut ca fiecare farfurie avea forma neregulata, neasemanandu-se una cu cealalta, dand impresia ca  mancarea ar fi fost gatia de fiecare data ca prima oara, uitand deja ca era scrisa in meniu.
Meniul este unul à la carte, cu tot felul de preparate din diferite bucatarii internationale si ne-a fost cam greu sa ne hotaram ce sa ne comandam.

chefs-experience-3

Ce mi-a placut, la fel foarte mult, este meniul cu tematica culinara. In fiecare saptamana este aleasa o tara, spre exemplu Grecia si o sa regasiti preparate din tara specifica, gatite chiar de un bucatar din tara de origine respectiva.

Chefs Day, ziua dedicata chefilor celebri. Live cooking, miercurea sau joia, in care chefi celebri de la noi gatesc preparate delicioase, precum: Horia Varlan, Petru Buica, Giovanni Piselli.

chefs-experience-6

Eu va pot recomanda absolut tot meniul, cum va ziceam, mie si prietenei mele, ne-a fost greu sa ne decidem.
Dar noi am incercat urmatoarele de mai jos si ne-a placut tare mult.
– Creveti in sos de chianti banfi cu mango caramelizat si orez salbatic.
– Supa-crema de porumb cu midii si fulgi de chilli.
– Tapas cu creveti
– Paste de orez cu fructe de mare
– Tort de morcovi
– Desert cu pepene galben

IMG_2596

Intr-adevar o experiente culinara inedita. Atmosfera, chelnerii extrem de amabili si atenti, toate acestea au facut sa avem o seara de vara extrem de frumoasa si relaxanta la restaurant.

Daca esti intr-o pauza de cafea sau vrei sa inveti sa gatesti, sau sa organizezi un cocktail party sau o conferinte, Chefs Experience va poate oferi toate astea.

O adevarata experienta culinara cat si vizuala, atat datorita stilului inedit al amenajarii cat si prin minunatul citat care troneaza pe un perete intreg la intrarea in restaurant: So long as you have food in your mouth, you have solved all questions for the time being.De Franz Kafta.

Informatii si rezervari
Chefs Experience – Bold Dishes and Drinks
Strada Floreasca, Nr.55, Bucuresti, Romania
Mobile: 0723856916