Inghetata de capsuni – reteta video

Inghetata de capsuni – vegana, fara gluten, fara lapte si cu doar 3 ingrediente!

IMG_5912 

Groasa, cremoasa si ridicol de usor de facut. Aceasta inghetata este facuta cu doar 3 ingrediente, nu necesita neaparat masina de inghetata! Un desert incredibil de usor de preparat, o gustare dulce nevinovata de care va pueti bucura in aceasta perioada din an oricand.

Eu am facut inghetata la masina de inghetata, dar va garantez 100% ca o sa va iasa si fara. Aveti nevoie insa de un singur aparat – blenderul, pentru a mixa foarte bine toate ingredientele.

Ingredientul secret al acestei retete este smantana de cocos, care ii va da inghetateti o testura cremoasa si un gust discret de cocos. Dupa foarte multe cautari, aceasta smantana de la Farmacia Ortomoleculara este cea mai buna, defapt geniala.

IMG_5888

In al doilea rand, daca nu aveti masina de inghetata, va sfatuiesc sa congelati mai inati capsunile si dupa se le amestecati cu restul ingredientelor.

Si ingredientul final al retetei, siropul de agave, care va indulci inghetata. Pentru cei care nu aveti sirop de agave, pueti folosi miere de albine.

 

Ingrediente:

1 cana = 250 ml

IMG_5918

Mod de preparare: dati la congelator o caserola sau o tava.
In vasul blenderului adaugati capsuile, samnatana de cocos si siropul de agave. Mixati pana cand totul devine cremos, 2-3 minute, nu mai mult.
Turnati compozitia in vasul masinii de inghetata sau in vasul pe care l-ati dat la congelator in prealabil.
Dupa 20 de minute la masina este gata. La congelator este gata in 4-5 ore.
Rasturnati inghetata in vas si o mai dati la congelator.
Inainte sa o serviti o lasati 10-15 minute la temparatura camerei.

IMG_5905