Parfait de chia si mango

 
IMG_5652
Cand spun parfait ma gandesc imediat la vara, maci si leneveala in curte! Astazi va propun o varianta de parfait cu seminte de chia si mango delicos!
O reteta 100% vegana, fara pic de zahar si placere maxima!
De cand ma stiu, parfait-ul de fructe a fost desertul suprem vara. Tin minte ca mama ne pregatea in fiercare vara, unul cu trei arome (vanilie, ness si ciocolata), la vremea aia imi placea maxim. Era putin acrisor, de la smantana de casa, cremos si nu avea deloc aschii de gheata. Poate ar trebui sa vin si cu acea reteta, ca este prea buna.
Varianta mea de astazi este cu budina de chia, pe care am pregatit-o cu lapte de cocos si smantana de cocos. O sa ma intrebati ce e smantana asta? Pai va spun acum, cand cumparati o doza de lapte de cocos, partea de sus, cand deschideti doza, aceea groasa si densa, aia e smanatana.
 

 

Alte reteta cu seminte de chia.

 

 

 

 

 

 

Smoothiele de mango si banana, care merge perfect cu cocosul. Iar la final am adaugat ceva crocant, fulgii de porumb si cocos.
Acest parfait poate sa fie un mic-dejun sau un desert de vara, pe care il puti savura cu prietenele in aer liber!
Bineinteles ca merge sa fi personalizat cu ce fruct vreti voi, cu aremele voastre preferate!
 
IMG_5571

Pentru 4 persoane :: Preparare 10 minute :: Fara fierbere :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 1 cana seminte de chia
– 1 cana lapte de cocos
– 1 linguri smantana de cocos
– 2 cani de mango, taiat cuburi, de la aproximativ 3 fructe de mango
– 2 banane congelate
fulgi de porumb
fulgi de cocos

IMG_5618
Mod de preparare: intr-un bol amestecati semintele de chia cu laptele de cocos si smantana. Amestecati energic cu o furculita, semintele de chia tind sa se lipeasca foarte repede intre ele.
Dati budinca la frigider pentru 20 de minute, pana se ingroasa.
Intre timp, in vasul de la brlender, mixati o cana de mango cuburi, pana devine un piure fin. Il transferati intr-un vas.
In acelasi vas adaugati cealalta cana de mango cuburi cu bananele congelate. Mixati pana devine un smoothie fin si super delicios.
Intr-un pahar, asezati in straturi: budinca de chia, smoothie de mango si banane, piureul de mango, fulgi de cocos, budinca de chia, bucati de mango proaspat, cativa fulgi de porumb si fulgi de cocos!

Serviti imediat!

IMG_5635

Parfait de chia si mango

O reteta 100% vegana, fara pic de zahar si placere maxima!


Write a review

Print

Prep Time
10 min

Prep Time
10 min

Ingrediente
 1. – 1 cana seminte de chia
 2. – 1 cana lapte de cocos
 3. – 2 linguri smantana de cocos
 4. – 2 cani de mango, taiat cuburi, de la aproximativ 3 fructe de mango
 5. – 2 banane congelate
 6. – fulgi de porumb
 7. – fulgi de cocos
Instructions
 1. Mod de preparare: intr-un bol amestecati semintele de chia cu laptele de cocos si smantana. Amestecati energic cu o furculita, semintele de chia tind sa se lipeasca foarte repede intre ele, si daca nu le amestecam energic, compozitia o sa devina cu cocoloase.
 2. Dati budinca la frigider pentru 20 de minute, pana se ingroasa.
 3. Intre timp, in vasul de la brlender, mixati o cana de mango cuburi, pana devine un piure fin. Il transferati intr-un vas.
 4. In acelasi vas adaugati cealalta cana de mango cuburi cu bananele congelate. Mixati pana devine un smoothie fin si super delicios.
 5. Intr-un pahar, asezati in straturi: budinca de chia, smoothie mango si banane, piureul de mango, fulgi de cocos, budinca de chia, bucati de mango proaspat, cativa fulgi de porumb si fulgi de cocos!
 6. Serviti imediat!
Isabela Cuisine http://isabelacuisine.eu/